ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙalt
Η οικολογική συνείδηση είναι κάτι που θα πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά μέσα από την οικογένεια και το σχολείο όπως και να τηρούν τους κανόνες οι μεγαλύτεροι.

Έτσι θα μπορέσουμε όλοι να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για να χαρούμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας την ομορφιά της φύσης προστατεύοντας τον φυτικό και ζωικό πλούτο της θάλασσας.
Παρακάτω θα δείτε πόσο χρόνο θέλει το κάθε είδος σκουπιδιού για να ανακυκλωθεί φυσιολογικά μέσα στη θάλασσα. Γι αυτό όχι σκουπίδια όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!

Καταδικασμένη η Φύση αν δεν αναλάβουμε επειγόντως δράση

Έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε νεκρή στη Σαρδηνία με 20 κιλά πλαστικό στο στομάχι της Ακόμα μία τρανταχτή απόδειξη της τεράστιας ζημιάς που συνεχίζει να προκαλεί στον πλανήτη η ανθρωπότητα ήρθε στο φως την προηγούμενη εβδομάδα σε ακτή της Σαρδηνίας, όταν ντόπιοι κάτοικοι διαπίστωσαν πως μία νεκρή φάλαινα είχε ξεβραστεί στην παραλία.
Το επιβλητικό θαλάσσιο πλάσμα με μήκος σχεδόν δέκα μέτρων εντοπίστηκε νεκρό στην περιοχή Κάλα Ρομάντικα, κοντά στο λιμάνι Πόρτο Τσέρβο, ενώ ως αιτία θανάτου της διαπιστώθηκε ότι ήταν το γαστρικό σοκ που υπέστη μετά την κατανάλωση 20 και πλέον κιλών πλαστικών.
Οι κάτοικοι που εντόπισαν το άψυχο κουφάρι του κήτους ειδοποίησαν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού της Μεσογείου, οι οποίοι και διαπίστωσαν με οργή και αγανάκτηση, ότι η φάλαινα κυοφορούσε το μικρό της, λίγο πριν πεθάνει εξαιτίας της κατανάλωσης των ποσοτήτων σκουπιδιών.

To συγκεκριμένο είδος ανήκει στην οικογένεια των φυσητήρων και μπορεί να φτάσει σε μέγεθος μέχρι και τα 12 μέτρα σε μήκος και τους 15 τόνους σε βάρος, ενώ πληθυσμοί έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης τόσο της Ιταλίας όσο και της Ελλάδας.
Όπως είναι φυσικό, η δημοσιοποίηση του περιστατικού έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από οργανώσεις για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος, καθώς το περιεχόμενο του στομαχιού της νεκρής φάλαινας δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω αμφιβολίες σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες είδη άγριας ζωής εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.Αξίζει, σε αυτό το σημείο να αναφερθεί, πως μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό της φάλαινας εντοπίστηκαν καλώδια, δεκάδες πλαστικές σακούλες και συσκευασίες, δίχτυα ψαρέματος αλλά κι ένας ολόκληρος κάδος πλυντηρίου.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης SeaMe Λούκα Μπιτάου, η φάλαινα απέβαλε λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα ανοιχτά της Σαρδηνίας, καθώς τόσο ο τοκετός όσο κι η σίτιση του εμβρύου της είχε καταστεί αδύνατη, λόγω της παρουσίας των 20 κιλών σκουπιδιών, που μπλόκαραν την λειτουργία του αναπνευστικού κι αναπαραγωγικού της συστήματος.
Πληροφορίες: telegraph.co.uk

Η ετήσια σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόε μετέτρεψε τη θάλασσα σε κόκκινη από το αίμα 
 Εκατοντάδες μαυροδέλφινα σφαγιάστηκαν για ακόμη μια χρονιά στα Νησιά Φερόες Πηγή: www.lifo.gr

 Ξεκινά στη Νορβγία η σφαγή εκατοντάδων εγκύων φαλαινών για τα ... καλλυντικά μας

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ: Αυτά είναι 5 κινητά τηλέφωνα με την υψηλότερη ακτινοβολία!

 

Ποιός θα τις μαζέψει;

 

 

 

 

 Η πινακίδα θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί σε μία από τις παραλίες της Ρόδου! Τα ίδια περίπου συμβαίνουν σε όλες και βεβαίως... περιμένουμε από άλλους να μαζέψουν τις γόπες!
Άσε πια τα σκουπίδια που αφήνονται στις παραλίες!

 Νεκρές φάλαινες στη Γερμανία από...                                            

ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Τοξική βόμβα οι 3.500 τόνοι αποτσίγαρα που σβήνουμε και αφήνουμε στις παραλίες

Πηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ
                                                         S.O.S ΑΠΟ ΓΗΟΗΕ: Στα 42 εκατομμύρια τόνους τα ηλεκτρονικά απόβλητα

  Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

 «Δυνατές» εικόνες για τη μόλυνση του περιβάλλοντος!

Στη θάλασσα 269.000 τόνοι πλαστικού!-Τοξικά στο πιάτο μας Πηγή:www.dimokratiki.gr


Μολύνεται το «Πρασονήσι» από τα λύματα επισκεπτών
 
https://drive.google.com/file/d/0BxK7KgvWKIpJdExsclFDMTUyYVE/edit?usp=sharing

 
Αυτές είναι οι οκτώ συνηθέστερες ασθένειες που προκαλούνται από τα κινητά τηλέφωνα. Συμπτώματα και θεραπεία

 

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS 


Μαθαίνοντας από την ιστορία


ΝΕΡΟ 


Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 
http://www.youtube.com/watch?v=xlS2gJYlzkA&feature=related


  ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ